Belépés
Hatékony módszerek a fejfájás megelőzésére és csillapítására
... csak a fejfájást csillapíthatjuk és sejtjeinket hidratálhatjuk, hanem számos kulcsfontosságú tápanyag pótlásáról is egyszerűen gondoskodhatunk. 

2. Kerüljük a magas hisztamintartalmú ételeket

A hisztaminok olyan, a szervezetben természetesen megtalálható vegyületek, amelyek hatással vannak az idegrendszer működésére. Szervezetünkben e vegyületek szintje termé...
2023-01-08 16:05:14
Allergiák keresztül kasúl
... alkalmazásuk kerülendő. Panaszt okozhat és kerülni kell a mézet és a propoliszt tartalmazó készítmények fogyasztását illetve alkalmazását is.

Keresztreakciót okozhatnak a magas hisztamintartalmú ételek és italok is. A hisztamin mediátorként működik, hatására vagy fellép, vagy erősödik az allergiás reakció. A pollenallergiát is erősíthetik a magas hisztamin tartalmú étel...
2016-05-27 21:03:34
Néha viszket, néha fáj ...
... állapothoz, a hisztamin-intoleranciához köthetőek.

Minden ember rendelkezik az élelmiszerrel bevitt hisztamin lebontásához szükséges enzimmel. Egy egészséges embernél a hisztamintartalmú ételek fogyasztása nem okoz igazán panaszt, ám ha a lebontó enzim mennyisége a vékonybélben lecsökkent, vagy működése nem megfelelő, a túl nagy mennyiségű, hisztaminban gazdag étel fogy...
2015-06-22 20:32:04
Egészség
ALLERGIÁT OKOZÓ ANYAGOK (ALLERGÉNEK)
Meghatározása:
Az allergének a környezetünkben előforduló anyagok, melyek arra hajlamos emberekben allergiás reakciót okoznak.

Belégzett (inhalatív) allergének
szezonális
pollenallergia
penészgomba-allergia
perenniális
háziporatka-allergia
...
2014-03-15 06:07:30
Egészség
... cseresznye
alma

- körte

ÁLALLERGIA (PSZEUDOALLERGIA)
A valódi allergiához hasonló tünetek alakulhatnak ki nem alllergiás folyamat eredményeként is. A magas hisztamintartalmú élelmiszerek súlyos reakciót (csalánkiütés, anafilaxiás sokk) is okozhatnak. A panaszok mértéke függ a bejutó anyagoktól és mennyiségüktől.
Komoly veszélyt jelenthet, ha a...
2014-02-06 18:46:28
❤Allergiák keresztbe kasul...❤
... alkalmazásuk kerülendő. Panaszt okozhat és kerülni kell a mézet és a propoliszt tartalmazó készítmények fogyasztását illetve alkalmazását is.

Keresztreakciót okozhatnak a magas hisztamintartalmú ételek és italok is. A hisztamin mediátorként működik, hatására vagy fellép, vagy erősödik az allergiás reakció. A pollenallergiát is erősíthetik a magas hisztamin tartalmú étel...
2013-04-27 20:31:29
Forradalmian új hírek az allergiáról
... években számos egészséges életvitelre ,,áttért" allergiás betegnek csökkent, vagy megszűnt a pollenérzékenysége illetve asztmája. Bizonyos élelmiszerek (mint pl.: a magas hisztamintartalmú sajt és csokoládé) étrendi elhagyásával és az immunstátusz tudatos javításával átütő eredményeket sikerült elérni. A tudatosan megválasztott étrend és rendszeres táplálkozási ritmus, ...
2012-01-07 22:13:33
Pokollá válhat a nyaralás.....
... fűszereket).

A mediterrán országok éttermeinek, kisvendéglőinek jellegzetes ételei a halak, rákok, kagylók és más tengeri ,,gyümölcsök". Ezeknek igen magas a hisztamintartalmuk, vagyis allergiát kiváltó hatásuk van, ezért a táplálékallergiások legyenek óvatosak.

Kevesen tudják, hogy a bármilyen kis mennyiségben elfogyasztott vörösbor is árthat az...
2010-06-29 18:04:07
Miért fáj a feje?
... igen csekély mennyiségű hisztaminra is súlyos allergiás tünetekkel reagálnak, mert szervezetükből hiányzik a diamino-oxidáz enzim, amely lebontja a hisztamint. Különösen magas hisztamintartalmú ételek a tonhal, a szardínia, a penészes és füstölt sajtok, a füstölt sonkák és kolbászok, a savanyú káposzta, a kovászos uborka, a spenót és a paradicsom.

Alvászavarok
...
2008-05-23 00:51:16
Asztma-2.
... "metabiszulfit" szavakat a csomagoláson!)
- gyomorégést és nyelőcső-reflux betegséget okozó élelmiszerek (gyomorsav- és táplálék-visszaáramlás a gyomorból a nyelőcsőbe)
- magas hisztamintartalmú élelmiszerek (makréla, tonhal, tengeri hal, túlérett sajt, kolbász, sonka, savanyú káposzta, füstölt hús, eper, mák, mogyoró, mogyorókrém)

Tünetei

Az asz...
2008-03-17 19:29:48
1 
Címkék: ALLERGIÁT OKOZÓ ANYAGOK, fejfájás megelőzésére, fejfájást csillapíthatjuk, magas hisztamintartalmú, hisztaminok olyan, szervezetben természetesen, idegrendszer működésére, propoliszt tartalmazó, hisztamin mediátorként, allergiás reakció, magas hisztamin, élelmiszerrel bevitt, egészséges embernél, hisztamintartalmú ételek, lebontó enzim, vékonybélben lecsökkent, környezetünkben előforduló, valódi allergiához, panaszok mértéke, bejutó anyagoktól, immunstátusz tudatos, tudatosan megválasztott, mediterrán országok, diamino-oxidáz enzim, füstölt sonkák, savanyú káposzta, kovászos uborka, keresztreakciót, szervezetünkben, gondoskodhatunk, kulcsfontosságú, pollenallergiát, csillapíthatjuk, pszeudoallergia, kisvendéglőinek, intoleranciához, környezetünkben, szervezetükből, hidratálhatjuk, csillapítására, pollenallergia, mennyiségüktől, eredményeként, megválasztott, elfogyasztott, metabiszulfit, természetesen, meghatározása, visszaáramlás, élelmiszerrel, mediátorként, élelmiszerek, táplálkozási,
© 2013 TVN.HU Kft.