|
|
|
... csak a fejfájást csillapíthatjuk és sejtjeinket hidratálhatjuk, hanem számos kulcsfontosságú tápanyag pótlásáról is egyszerűen gondoskodhatunk.
2. Kerüljük a magas hisztamintartalmú ételeket
A hisztaminok olyan, a szervezetben természetesen megtalálható vegyületek, amelyek hatással vannak az idegrendszer működésére. Szervezetünkben e vegyületek szintje termé... |
2023-01-08 16:05:14 |
|
|
|
|
|
|
... alkalmazásuk kerülendő. Panaszt okozhat és kerülni kell a mézet és a propoliszt tartalmazó készítmények fogyasztását illetve alkalmazását is.
Keresztreakciót okozhatnak a magas hisztamintartalmú ételek és italok is. A hisztamin mediátorként működik, hatására vagy fellép, vagy erősödik az allergiás reakció. A pollenallergiát is erősíthetik a magas hisztamin tartalmú étel... |
|
2016-05-27 21:03:34 |
|
|
|
|
|
|
... állapothoz, a hisztamin-intoleranciához köthetőek.
Minden ember rendelkezik az élelmiszerrel bevitt hisztamin lebontásához szükséges enzimmel. Egy egészséges embernél a hisztamintartalmú ételek fogyasztása nem okoz igazán panaszt, ám ha a lebontó enzim mennyisége a vékonybélben lecsökkent, vagy működése nem megfelelő, a túl nagy mennyiségű, hisztaminban gazdag étel fogy... |
2015-06-22 20:32:04 |
|
|
|
|
|
|
ALLERGIÁT OKOZÓ ANYAGOK (ALLERGÉNEK)
Meghatározása:
Az allergének a környezetünkben előforduló anyagok, melyek arra hajlamos emberekben allergiás reakciót okoznak.
Belégzett (inhalatív) allergének
szezonális
pollenallergia
penészgomba-allergia
perenniális
háziporatka-allergia
... |
|
2014-03-15 06:07:30 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznye
alma
- körte
ÁLALLERGIA (PSZEUDOALLERGIA)
A valódi allergiához hasonló tünetek alakulhatnak ki nem alllergiás folyamat eredményeként is. A magas hisztamintartalmú élelmiszerek súlyos reakciót (csalánkiütés, anafilaxiás sokk) is okozhatnak. A panaszok mértéke függ a bejutó anyagoktól és mennyiségüktől.
Komoly veszélyt jelenthet, ha a... |
|
2014-02-06 18:46:28 |
|
|
|
|
|
|
... alkalmazásuk kerülendő. Panaszt okozhat és kerülni kell a mézet és a propoliszt tartalmazó készítmények fogyasztását illetve alkalmazását is.
Keresztreakciót okozhatnak a magas hisztamintartalmú ételek és italok is. A hisztamin mediátorként működik, hatására vagy fellép, vagy erősödik az allergiás reakció. A pollenallergiát is erősíthetik a magas hisztamin tartalmú étel... |
2013-04-27 20:31:29 |
|
|
|
|
|
|
... években számos egészséges életvitelre ,,áttért" allergiás betegnek csökkent, vagy megszűnt a pollenérzékenysége illetve asztmája. Bizonyos élelmiszerek (mint pl.: a magas hisztamintartalmú sajt és csokoládé) étrendi elhagyásával és az immunstátusz tudatos javításával átütő eredményeket sikerült elérni. A tudatosan megválasztott étrend és rendszeres táplálkozási ritmus, ... |
2012-01-07 22:13:33 |
|
|
|
|
|
|
... fűszereket).
A mediterrán országok éttermeinek, kisvendéglőinek jellegzetes ételei a halak, rákok, kagylók és más tengeri ,,gyümölcsök". Ezeknek igen magas a hisztamintartalmuk, vagyis allergiát kiváltó hatásuk van, ezért a táplálékallergiások legyenek óvatosak.
Kevesen tudják, hogy a bármilyen kis mennyiségben elfogyasztott vörösbor is árthat az... |
2010-06-29 18:04:07 |
|
|
|
|
|
|
... igen csekély mennyiségű hisztaminra is súlyos allergiás tünetekkel reagálnak, mert szervezetükből hiányzik a diamino-oxidáz enzim, amely lebontja a hisztamint. Különösen magas hisztamintartalmú ételek a tonhal, a szardínia, a penészes és füstölt sajtok, a füstölt sonkák és kolbászok, a savanyú káposzta, a kovászos uborka, a spenót és a paradicsom.
Alvászavarok
... |
2008-05-23 00:51:16 |
|
|
|
|
|
|
... "metabiszulfit" szavakat a csomagoláson!)
- gyomorégést és nyelőcső-reflux betegséget okozó élelmiszerek (gyomorsav- és táplálék-visszaáramlás a gyomorból a nyelőcsőbe)
- magas hisztamintartalmú élelmiszerek (makréla, tonhal, tengeri hal, túlérett sajt, kolbász, sonka, savanyú káposzta, füstölt hús, eper, mák, mogyoró, mogyorókrém)
Tünetei
Az asz... |
2008-03-17 19:29:48 |
|
|
|
|